Home Beschrijving

Get Adobe Flash player

Productie en verwerking 

Tegenwoordig is het van essentieel belang dat de oorsprong en de kwaliteit van de verhandelde zaden voldoen aan de eisen van professionals en consumenten. Als behoud van de genetische eigenschappen van onze zaden is Caussade gekoppeld aan een netwerk van 600 producenten van oliehoudende zaden met hoge technische normen. Er worden elk jaar bijna 10.000 hectare ingezaaid voor vermeerdering, de opvolging van de productie gebieden wordt uitgevoerd door onze eigen zťťr ervaren technici. De meeste genetica van Caussade Semences wordt geproduceerd in Frankrijk onder zeer strenge specificaties, gevolgd door strenge interne- en officiŽle controles, dit gebeurt standaard om topkwaliteit en traceerbaarheid te garanderen. Ons Laboratorium is een door het Frans Ministerie van Landbouw erkent labo, het voert meer dan 60.000 analyses per jaar om de hoge kiemkracht en de zuiverheid van zijn variŽteiten te garanderen. Tenslotte biedt Caussade Semences dankzij de vijf state-of-the-art productiefaciliteiten in Frankrijk en met het oog op het behoud van de genetische en fysiologische met betrekking tot zaden, een verwerkingscapaciteit van meer bijna 2 miljoen eenheden maÔs.


Ontwikkeling  

Onze ontwikkelingsafdeling fungeert als een intermediair tussen onderzoek en marketing. Om genetisch inzicht en vooruitgang te boeken in de specifieke behoeften van de verschillende sectoren, kan Caussade Semences zich beroepen op gespecialiseerde ingenieurs en technici. Het ontwikkelingsteam werkt nauw samen met de afdeling onderzoek. De dienst evalueert de agronomische kenmerken van de variŽteiten en controleert de intrinsieke kenmerken van de geoogste producten van de verschillende velden of deze aan de verwachtingen beantwoorden. De samenwerking van talrijke technische instituten in meer dan 350 verschillende gebieden in o.a. Europa resulteert de garantie van een goede aanpassing van onze rassen aan de lokale bodemgesteldheid en klimatologische omstandigheden en voldoet aan de eisen van elk bedrijfssysteem.

Onderzoek 

Juist Landbouwers weten hoe belangrijk onderzoek in het fokken van dieren is, het is voor veeboeren de eerste prioriteit, Caussade Semences volgt ook de consumptie van hun verworven ruwvoer. Dit vraagt om techniek en know-how die alleen kunnen worden overgedragen door professionals. De ontwikkelde rassen moeten voldoen aan de verwachtingen van de landbouw en de industrie (food en non-food winkels), ook hier heeft Caussade Semences haar onderzoek uitgebreid. Ervaren en deskundige teams stellen de ontwikkeling van hoogwaardige genetica van alle geselecteerde soorten welke voldoen aan de vereisten binnen het multispecies-aanpak van Caussade Semences. De selectieve patronen van Caussade Semences omvatten zowel beproefde technieken als ook innovatieve toepassingen van biotechnologie. De evaluatie van verschillende testen in de afgelopen jaren zijn een belangrijke stap in die werkwijze. Daarom worden de Caussade Semences variŽteiten getest in Europa, maar ook in Noord Amerika, Japan, Nieuw-Zeeland en Zuid Afrika.