Home Granen

Get Adobe Flash player

Onderzoek betekent geschikt maken voor uw wensen

Development afdeling verzamelt de resultaten van de tests worden opgenomen in de database van CS PRO EXPE analysesysteem . Dit apparaat maakt het mogelijk om de rassen gedrag nauwkeurig te evalueren . Toegevoegd aan deze zijn sites opgericht in het kader van de Cetac en met onze partners voor het uitvoeren van testen onder de omstandigheden van hun gebied .

Vruchten van de vele beproevingen , zijn een dozijn soorten jaarlijks ingediend in verschillende landen ( Frankrijk , Duitsland , Italië en Oost-Europa ... ) .
Caussade Semences beschikt in haar expertise  granen over twee belangrijke proefstations in Frankrijk. Deze zijn gesitueerd in Reclainville (Noord Frankrijk) en Cayrac ( Zuid Frankrijk).

We beschikken daar over meer dan 30 Ha studie materiaal, bijna 1000 verschillende rassen verspreidt over 8000 plots. In deze plots worden o.a. waarnemingen gedaan op citeria vroegheid, ziekteresistenties.  


Een teeltprogramma in de buurt van het veld en handig om je grond ...

De nieuwste technologieën worden toegepast , zoals het vinden van specifieke resistentiegenen door moleculaire merkers .
Bovendien , om ervoor te zorgen dat de oogst zal voldoen aan de eisen van de verschillende sectoren , doet Caussade Semences  ook veel technologische analyse op de variëteiten ( SDS testen , Alveograph Chopin , bakproeven ) .

Om de respons van locale bodem- en klimaatomstandigheden voor rassen te controleren en dus de rassen zoveel mogelijk aangepast te hebben aan uw type velden (ook in Nederland), doen de Caussade teams naast onderzoek op betreffende stations ook nog informatie vergaren en verspreiden over heel Europa.

De informatie  wordt verzameld door de afdeling ontwikkeling, verzamelde proefresultaten zijn geïntegreerd in de databank van CS PRO EXPE software.
Dus, ook voor Nederland heeft Caussade Semences de geijkte rassen, vraagt U naar de info bij medewerkers van Uw filiaal in Nederland “Caussade Zaden Nederland BV”.