Home

Get Adobe Flash player

De uitgangspunten van ma´s voor veevoeder, menselijke consumptie en voor de industrie zijn talrijk. Daarom zijn er verschillende verwachtingen bij boeren, fabrikanten en veehouders inzake de variŰteiten.

Wat korrelma´s betreft richt Caussade Semences zich op de potentiŰle opbrengst, maar ook de productie regelmaat factoren, met name oorziekten en sanitaire kwaliteit, om een hoge kwaliteitsoogst te leveren.
Zo wordt met de behoefte van de griesmeel en zetmeelindustrie rekening gehouden bij de selectie van bepaalde soorten, zoals de "wasachtige" ma´s.


Ten aanzien van snijma´s, zijn de behoeften van de veehouders de belangrijkste prioriteit voor onze research afdeling. Om aan hun verwachtingen te voldoen, wordt Caussade Semences gehouden aan specifieke teeltprogramma's die rekening houden met de voedingsbehoeften van de dieren.

Caussade Semences selecteert productieve en reguliere hybrides met een goede verteerbaarheid en een uitstekende energie-inhoud.

Tenslotte heeft Caussade Semences
de laatste jaren, ook een onderzoekprogramma gedraaid naar "biogas ma´s", geteeld voor energie (methanisering).

Voor het maken van de nieuwe hybriden, heeft Caussade Semences drie onderzoekscentra, 45 test vestigingen in Frankrijk en in Europa en op de out-of-season veredelingsstations op het zuidelijk halfrond.